Жълтушенци победиха в състезанието по гражданска защита

За поредна година отборът на основно училище „Отец Паисий” от село Жълтуша с ръководител Наталия Хаджиева спечели общинското ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” в Ардино. На второ място се класираха учениците от СОУ „Васил Левски” с ръководител Надка Гаджалова.

Състезанието се проведе в сградата на Общинския детски комплекс.  Участието бе отборно, като всеки тим се състоеше от четирима състезатели от 6-ти и 7-ми клас.

Отборите се състезаваха в теоретична и практическа част. В теоретичната, участниците решаваха тест, включващ въпроси за бедствия, аварии, катастрофи, пожарна защита.  В практическата част учениците показаха своите знания и умения в различните центрове за действие при критични ситуации – земетресения, оказване на първа медицинска помощ.

Възпитаниците на ОУ „Отец Паисий” от Жълтуша в състав Елена Николова (кап), Дарина Новакова, Маринела Хаджиева и Мирослава Христова и тази година доказаха, че са най-добрите и ще представят община Ардино на Областния кръг, който ще се проведе на 29 април.

Всички участници получиха предметни награди, а победителите грамоти от гл.инспектор Борислав Борисов, началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”. „ И двата отбора се представиха достойно. Пожелавам успех на победителите в областния кръг. Надявам се следващата година да има повече представителни отбори от училищата на територията на общината в инициативата”, заяви Борисов.

Организатори на състезанието бяха община Ардино и ОДК-Ардино.

Припомняме, че миналата година жълтушенци спечелиха първото място в Националното състезание по защита при бедствия, аварии, катастрофи и пожари.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини