Ученици от Кърджали в участваха състезание по безопасност на движението

Във връзка с отбелязването на Третата глобална седмица за пътна безопасност на тема ” Децата и безопасността на движението по пътищата” в ПГ по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров” се проведе състезание между ученици от осмите класове на двете най-големи професионални гимназии в града ни – по икономика и по туризъм.Целта на състезанието е формиране на култура на безопасно поведение на пътя.
В трите кръга на състезанието участниците демонстрираха различни знания и умения, свързани с безопасността на движение по пътищата – решаваха тестови задачи, показаха майсторство в управлението на велосипед и умения за оказване на първа помощ на пострадал при пътнотранспортно произшествие.
Знанията и уменията, показани от участниците, бяха оценявани от компетентно жури.В оспорваната надпревара, макар и с минимална преднина, златаровци успяха да грабнат победата от връстниците си от ПГ по икономика “Алеко Константинов”.
Всички участници получиха грамоти за участие и торти, специално приготвени за състезанието от ученици от специалност „Хлебар – сладкар” при ПГ по туризъм.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини