ДВГ „До Ре Ми” с престижна награда в международния детски фестивал „Млади таланти”

От 15 до 18.04.2015 г. в гр.София за седма поредна година се проведе Международен детски фестивал „Млади таланти”. Организатори на проявата са Министерство на образованието и науката и Национален дворец на децата гр.София. 
В Международния детски фестивал на изкуствата „Млади таланти” се включиха над 3 200 деца и младежи до 19 години от музикални, театрални, танцови, изобразителни и приложни клубове, школи и формации от училища, читалища, извънучилищни педагогически учреждения от страната и Беларус.
ОДК гр.Кърджали участва във фестивала с четири представителни форми: ДВГ «До Ре Ми» с ръководител Милослава Славова, Школа за модерни танци с ръководител Нина Тодорова, Школа по изобразително изкуство с ръководител Севинч Еминова и Клуб по фотография с ръководител Антония Грозева. Всички деца получиха грамоти за участие. 
ДВГ «До Ре Ми» с ръководител Милослава Славова впечатли журито и публиката с изпълнението на песента на Стефан Диомов „Приятели” и саудтрака към филма „Замръзналото кралство” и заслужено спечели награда за много добро представяне. Председател на журито беше известната българска певица Мими Иванова.
Участието на групите от ОДК във фестивала и завоюваната награда ще даде възможност ОДК да получи покана за лятната творческа ваканция „Хайде да творим заедно” в с.Кранево, организирана от НДД.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини