Кърджали ще отбележи Световния ден на Земята

На 22 април отново Кърджали ще отбележи Световния ден на Земята. Тази година мотото на кампанията е „Време е да дадем пример!“ „По традиция мероприятията стартират в началото на месеца и преминат под надслов „Кърджали - чист и красив”, обясни ландшафтният архитект Анжела Василева, главен експерт в отдел „Опазване на околната среда” в общинска администрация Кърджали. В началото на април в рамките на Седмицата на гората съвместно с РДГ и ДГС Кърджали в парк "Простор” бяха засадени декоративни средноразмерни фиданки в Горичката на кърджалийци и техните приятели - 5 пауловния, 20 кедъра, 15 броя червен дъб, 21 смърча и 2 ели. Активно в залесителната акция участвха и членовете на Детския младежки парламент към ОДК. Провежда се и акция за събиране на хартия "Събери хартия - спаси дърво" по инициатива на ОДК. С набраните средства ще бъдат закупени материали за клубните форми, в които участват децата на Кърджали. 
На 21 април от 13.30 ч ОДК отново ще бъде домакин на регионална работна среща "Земята - наш дом", съвместна инициатива на Детския комплекс и ПГ по електроника и електротехника „Капитан Петко войвода”, където ще бъдат представени добри практики за екологичното образование на средношколците. Ще бъде открита и изложба на Фотоклуб ”От черно към бяло”. 
Празникът за Деня на Земята ще се състои на 22 април. Програмата включва състезание по аранжиране на цветя под надслов „Празник на цветятя” за ученици от VІІ до ХІІ клас, което ще започне в 11.00ч. Събитието ще се проведе на открито пред бившия паметник на Г. Димитров. Същият ден малко по-рано в 10.30ч. ще стартира и традиционната колоездачна обиколка на Кърджали. След завръщането си децата ще участват в демонстрацията за майсторско управление на велосипеди в участъка на бул. „България”, пред бившия паметник на Г. Димитров. Ще бъдат прожектирани и филми, заснети от ученици на ПГЕЕ „Капитан Петко Войвода” в шатра, разположена до сцената.
Празникът ще завърши с поздравителен концерт на състави от ОДК. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини