Родопското чудо зеолит прочиства от радиация, изнасяме хапчета за Япония

Българска фирма изнася в Япония хапчета, които прочистват организма от радиация и токсини. Хранителната добавка е  изготвена от зеолит. Минералт се преработва и продава под формата на капсули, прахове и пудра. Продуктите се изнасят в 27 държави, включително в Япония и Канада. Големият бум в Япония е след аварията в ядрената централа „Фукушима“, защото минералът изчиства радиацията от организма и не я отдава. Не­случайно цялата чернобилска централа е покрита с български зеолит.

 Зеолитът се добива в Източните Родопи,където се намират най-големите находища в Европа. Използването на камъка за прочистване на организма от натрупаните вредни вещества стана популярно у нас през последните години.

До 1989 г. минералът е бил стратегическа суровина. Доказаните запаси в находището „Бели пласт“, което е на 45 км от Кърджали, са 46 млн. тона, сочат официалните данни на икономическото министерство. Камъкът чудо, наречен минералът на ХХI век, има уникалното свойство да пречиства водата, въздуха и различни други продукти от замърсявания. У нас в находището „Бели пласт“ работи кърджалийското предприятие „Бентонит“.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини