320-килограмов мъж стана звезда във фейсбук с йога

320-килограмов мъж стана звезда в интернет благодарение на увлечението си по йогата. 38-годишният Ричард Уидмарк започнал да се занимава с такава гимнастика преди пет месеца, след като решил, че така ще успее да отслабне.

Йога не само му помогнала за това, но и променила самооценката му в положителна посока. Снимката му, споделена на личната страница във фейсбук, бе харесана и споделена от стотици. Хората подкрепили младия мъж в смелото му начинание, след като той разказал колко време му е било необходимо, за да се пребори с вредните си навици на хранене, с ненавистта, която започнал да изпитва към самия себе си. Споделил за мъдростта, която неговият наставник му внушил по време на упражненията по йога.

Когато Ричард видял отражението си в огледалото, изпитал отвращение. С времето обаче това чувство отминало и мъжът разбрал, че заниманията по йога подхождат на всеки човек. Той признава, че увлечението по тестените и мазни храни му помагали да преодолеят психологически комплекси, свързани с фигурата. Осъзнавал, че яденето не му помага да се почувства по-добре. С годините започнал да губи приятели, което му освободило повече свободно време, което той запълвал с любимите десерти. 

В един момент депресията му се задълбочила дотам, че той опитал да се самоубие. Точно в този момент открил йогата, започнал да практикува суровоядство, създал собствен блог в интернет и канал в Youtube. Засега Ричард свалил само 10 кг с йогата, то за него е по-важно да остане здрав. Занятията му помагат да губи не само килограми, но и омразата към себе си, а също и да промени психическата си нагласа към живота.

Източник: bolenzdrav.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини