РУ - Момчилград приема заявления за бързи поръчки за смяна на документи

От днес, 15 април се приемат заявления за бързи поръчки за смяна на документи за самоличност – лична карта и/или паспорт в Районно управление „Полиция“ – Момчилград. Паспортна служба в РУП-Момчилград  ще работят с граждани от 8.30 ч. до 17.30 ч. При необходимост общинска администрация – Момчилград има готовност да окаже пълно съдействие за създаването на необходимата организация по приемането на заявления за подмяна и издаване на документи за самоличност и да осигури ежедневен транспорт за извозване на необходимата документация от РУ „Полиция” до ОД на МВР-Кърджали.

Както е известно, през тази година изтичат сроковете за валидност на лични документи и паспорти на мнозина жители на община Момчилград. Повечето от тях живеят в чужбина и при ползването на годишни отпуски, през летните месеци се прибират по родните си места за подмяна или издаване на нови документи за самоличност. Това от своя страна довежда до голям наплив пред гишетата на група „Български документи за самоличност” при ОД на МВР-Кърджали и Районното управление и създава неудобства както на самите служители, така и на чакащите граждани.

Община Момчилград съветва гражданите, чиито документи за самоличност изтичат през 2015 година, да подадат навреме своите документи, за да избегнат големите опашки през идните летни месеци.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини