„Христос Воскресе!” обяви отец Петър,”Повече светлина в домовете!” пожела кметът

„Христос Воскресе!” обяви точно в полунощ в Кърджали енорийският свещеник отец Петър.Той даде на стотиците миряни събрани в храма „Св.Георги Победоносец” благодатния огън,който пристигна в Кърджали половин час по-рано.Млади кърджалийци произнесоха молитвата „Отче наш”преди да запалят свещичка от донесения от Йерусалим свят пламък.Храмът бе изпълнен с богомолци,предимно млади хора,които желаеха да чуят проповедта на отец Петър.Той изрази надежда,че Господ ще дари с мир,любов и здраве кърджалийци.Господ е един за всички,независимо от етнос,вяра и политически пристрастия.Доброто да се възцари в отношенията между жителите на Кърджали ,това помоли Всевишния отец Петър.

На богослужението присъстваха кметът на Кърджали Хасан Азис и председателят на църковното настоятелство д-р Тодор Черкезов.

Градоначалникът поздрави християните в Кърджали с Възкресение Христово.Той пожела повече светлина в домовете им,която да ги озарява в бъдните им дни.

 Стотици млади хора от Кърджали се включиха в шествието , което по традиция обикаляше храма „Св.Георги Победоносец”. Миряните отнесоха в домовете си благодатния огън, който според християнската традиция носи здраве,мир и любов в семейството.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини