Хасан Азис награди дванадесет медици за Световния ден на здравето

И тази година под патронажа на Кмета на Община Кърджали беше организиран коктейл в чест на Световния ден на здравето. На него присъстваха представители от всички лечебни заведения на територията на общината, както и служители от общинското звено “Училищно и детско здравеопазване”. Поздрав по случай професионалният им празник отправи кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Той благодари за всеотдайния труд на всички работещи в сферата на здравеопазването и им пожела лични и професионални успехи в хуманната и отговорна работа, изпълнена с много стрес, безсънни нощи и напрежение.
Общинското ръководство спази добрата традиция и през 2015г., като награди с грамоти 12 от тях. За високи професионални успехи бяха отличени – д-р Йордан Караиванов, д-р Милета Миланова, д-р Таня Райкова, д-р Бирджан Мехмед , главна сестра Елена Фенерска, Стоян Капсъзов - фелдшери и медицински сестри работещи в здравни заведения в общината и в сферата на училищното и детско здравеопазване – Ширин Хасанова, Даниела Йорданова, Фейме Дуран, Елван Мехмед, Светла Саръева, Севдалина Андреева.
От името на здравните работници благодарност изказа д-р Маринова – председател на РК на БЛС.
Гости на празника бяха и общинските съветници - д-р Пасев и д-р Марин Мухтаров, ръководители на медицински заведения и професионални организации: д-р Николова – директор на РЗИ д-р Илчев – директор на Държавна психиатрична болница, д-р Митков - директор на ЦСМП, д-р Ангелова – директор на РЗОК, д-р Господинова – директор на ДМСГД , д-р Макаков – управител на МЦ”Авицена”и д-р Михалев – председател на РК на БЗС.
По решение на Световната здравна организация Световния ден на здравето през 2015 година премина под мотото „Безопасност на храните: от фермата до чинията“. Инициативите посветени на деня са фокусирани върху значението на безопасността на храните по цялата хранителна верига в глобализирния свят: от производството и транспорта, до приготвянето и потреблението. По този начин се използва още една възможност за предупреждаване на хората, работещи в различните сектори при производството на храни- фермери, производители, търговци на дребно, лечители, както и на потребителите - за гарантиране безопасността на храните. Само така ще сме сигурни, че храната в чинията ни е безопасна за ядене.
Опасните храни са причина за смъртта на около 2 млн. души годишно - включително и много деца. Храни, които съдържат вредни бактерии, вируси, паразити или химични вещества, причиняват над 200 – от диария до рак.

Това съобщиха от общинска администрация.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини