Милко Багдасаров председателства конгреса на БСП

Девет делегата от област Кърджали участваха в преминалото  пето заседание на 48 –ия Конгрес на БСП. 

     Членът на Изпълнителното бюро на Националния съвет  на  БСП Милко Багдасаров председателства  последната част от заседанието  на Конгреса и на практика закри 48- ия Конгрес. Под  аплодисментите на цялата зала лазарки от ансамбъл "Здравец" откриха заседанието с  мото „ Време за справедливост”.

     Председателят на партията Михаил Миков честити на именниците  и 25- годишнината  на  партийния вестник” Дума”. На събитието бяха поканени над 130 журналисти, акредитирани да отразяват събитието.

    Бяха гласувани и приети  политическа декларация , резолюция за политиката на партията в местната власт за предстоящите „Местни избори – 2015”, обръщение към българската общественост по повод 70 години от победата над фашизма, както и промени в устава на партията.

   Делегатите приеха с мнозинство изнесения доклад на Председателя на БСП Михаил Миков в който основните акценти бяха отстояване на твърда лява политика насочена към социална справедливост, премахване санкциите срещу Русия и значението на предстоящите местни избори за България. Слово пред конгреса изнесе и Председателят на ПЕС Сергей Станишев,Той поздрави българските социалисти от името на ПЕС. В словото си той акцентира, че „ днес страната се управлява от коалиция, която обремени българина с огромния 16-милиарден дълг.”

    Работата на заседанието на 48 –ия Конгрес  бе закрито от Милко Багдасаров.Той подчерта,че за историческата роля на 48 –ия Конгрес ще говорим на следващия Конгрес. Приетите документи днес ще дадат мощен тласък за развитието на България и лявата политика, а основен измерител за резултатите от това заседание ще бъдат местните избори.   

Пресцентър на местната структура на БСП Крджали

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини