Никита и майка му може да са убити по поръчка от чужбина

Не е изключено 5-годишният Никита и 35-годишната му майка Анна Леонтиева да са убити по поръчка, идваща от чужбина.
Това е една от версиите, по които сега работят криминалистите, разследващи жестокото двойно убийство на майка и син, съобщи БНР.

Според нея най-вероятно физическият извършител е напуснал страната веднага, след като е убил младата жена и момченцето. Към момента обаче няма конкретен заподозрян за извършването на убийствата.

Не се изключва вероятността в случая да става дума за неуредени финансови отношения или опит за изнудване.

Трупът на Никита беше намерен в куфар край софийското село Пасарел на 20 март, а тялото на 35-годишната му майка бе открито разчленено край Приморско  на 2 март.

В понеделник МВР разпространи снимките на жена и момченце, за които търси информация по разследването на тежко криминално престъпление. 

Именно тези снимки е разпознала майката на Анна в Русия - Олга Ивановна.

Полицията в София очаква в близките дни Ивановна и Вадим Плотников, който е баща на Никита, да пристигнат у нас. Те са призовани, за да разпознаят официално телата на детето и майка му. 

Плотников е бил началник на Департамента по здравеопазване в Пермска област, а сега е главният лекар на Пермския онкологичен диспансер.

Все още в България не е пристигнал и Герман Костин, който е собственик на жилището в Приморско, в което се предполага, че са живели убитите. 

Вчера руският сайт Перм.ру съобщи, че руснакът се е свързал с властите у нас  и е готов да дойде и да свидетелства. Мъжът обяснил, че не се крие от следствието.

Костин живеел в България от 2004 г., но има бизнес с недвижима собственост в Кипър. Той е офицер в оставка и е служил в горещи точки като Афганистан и Чечения.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини