Уволненият дисциплинарно театрален директор: Подадох молба за отпуск, но не ми я разписаха

„Подадох молба за отпуск. Практиката в министерството е молбата да отлежава със седмици и понякога с месеци преди да бъде подписана заради многото ангажименти на министъра. Действително не съм ходил на работа в посочения период, защото смятах, че използвам част от годишния отпуск. През това време бях при семейството си в София. Едва по-късно разбрах, че молбата ми не е била подписана”, обясни вече бившият директор на театъра в Кърджали Димо Димов.

Както стана известно днес той бе уволнен дисциплинарно със заповед на министър Вежди Рашидов заради „грубо погазване на трудовата дисциплина”. Димо Димов не се явявал на работа от 30 декември 2014 година до 21 януари 2015 година. За длъжността му ще бъде обявен конкурс, гласи официалното съобщения в сайта на Министерството на културата.

Димо Димов смята, че ръководството на Министерството на културата е използвало ситуацията, за да се отърве от него година преди изтичане на мандата му. Димов не е решил дали да съди министерството. Въздържа се и от коментар дали е жертва на политическа чистка. „По никакъв начин не съм обвързан с политиката”, каза за Димо Димов.

Вчера в театъра в Кърджали не бяха получили нито официална заповед за отстраняването на директора, нито заповед за временно изпълняващ длъжността. Димо Димов стана директор на Драматичния театър „Димитър Димов” в Кърджали след спечелен конкурс през 2013 година. Заповедта за назначаването му беше подписана от министър Вежди Рашидов при първия кабинет „Борисов”. Няколко месеца по-късно театърът беше преобразуван в Театрално – музикален център и обедини драматичният театър, кукленият театър и турският театър „Кадрие Лятифова”. Четиригодишният мандат на Димо Димов изтичаше на 1 март 2016 г.

Красимир АНГЕЛОВ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини