Днес оранжев код за дъжд в област Кърджали

По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН (НИМХ- БАН) за днес е обявен оранжев код за дъжд в две области - Смолян и Кърджали, съобщи на сайта си МОСВ. Очакват се интензивни и значителни валежи със сумарно количество за денонощието до 40 л/кв.м. Очаква се и интензивно снеготопене. Оранжев код означава, че времето е опасно. Прогнозирани са по-рядко случващи се метеорологични явления. Възможни са материални щети и има опасност от наранявания. “Бъдете много внимателни и се информирайте подробно и често за метеорологичната обстановка. Съобразявайте се с неизбежните рискове и следвайте всички съвети на компетентните органи“, призовават от МОСВ.
Жълт код за дъжд е обявен утре в четири области - Хасково, Пловдив, Пазарджик и Благоевград. За Хасково и Благоевград валежите от дъжд ще са със сумарно количество за денонощието до 20 -25 л/кв.м. За Пловдив и Пазарджик- сумарното количество на валежите за денонощието е до 20 л/кв.м. В планинската част на областта ще има интензивно снеготопене.
Жълт код означава, че времето може да бъде потенциално опасно. Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание, ако се върши работа на открито. Следете прогнозите за времето и не поемайте излишен риск, апелират от МОСВ.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини