Папата насърчи майките да кърмят дори в Сикстинската капела

Папа Франциск не се притеснява от гледката на кърмещи жени, дори и в църковната обител. В една януарска неделя тази година, по време на обръщението си към майките, самият той ги насърчи да нахранят децата си по време на церемония в Сикстинската капела, на която кръсти 33 бебета.

За папата кърменето е нещо естествено и в реда на нещата. "Вие майките давате мляко на децата си и ако плачат сега, защото са гладни, кърмете ги и не се притеснявайте", каза той, цитиран от "Ройтерс".

Припомнихме си за този призив на папата към майките на фона на активната, придобила размерите на скандал, дискусия в България дали е редно жените да кърмят бебетата си на публични места. Повод беше, че охраната в столичен мол "помоли" кърмеща в него майка да не го прави, защото причинява неудобство на останалите посетители на търговския център.  

Сикстинската капела, изографисана от великия Микеланджело през 16 век, е мястото, където кардинали избират папи на тайни съвещания. Франциск беше избран за глава на римокатолическата църква на 13 март 2013 година.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини