Бурса се превръща в столица на балканската търговия, канят бизнеса от Кърджали на търговска мисия

Канария Реджебова

Бурса за пореден път се првръща в столица на балканската търговия. Градът който е чеитвърти в южната ни съседка по промишлено производство, привлича и с търговскте си възможности.Тук живеят стотици хиляди изселници от Балканите, които са мост за търговията.

Тази година Генералното консулство на Република Турция в Пловдив отново отправя покана към бизнеса в Кърджали да се включи в търговски мисии. Публикуваме текста дословно:

Уважаеми представители на бизнеса,




Както знаете, паралелно на някои значими изложения в Турция се провеждат и търговски мисии. Тези мисии, координирани от Министерството на икономиката на Република Турция, се организират от съюзите на износителите, на които официално се възлага тази задача заедно с още една фирма-организатор на изложения. Целта на тези мисии е да свържат чуждестранните купувачи с турските производители и износители и по този начин да съдействат за развитието на двустранната търговия. В тази връзка по един представител на българските фирми-вносителки от съответния бранш е поканен на следните търговски мисии:



1. Balkan Trade Fair and Congress 2015 – Конгрес и панаир на балканската търговия 2015, които ще се проведат на 13-16 май 2015 г., с търговска мисия към тях на 11 – 14 май 2015 г., гр. Бурса,



2. Automechanika Istanbul 2015, което ще се проведе на 09-12 април 2015 г., с търговска мисия към него на 08-11 април 2015 г., гр. Истанбул,



Разходите по настаняването, включително и закуската, на одобрените за участие български фирми се поемат от Министерството на икономиката на Република Турция. Програмата, предвидена за представителите на фирмите-участнички в общи линии включва брифинг, двустранни срещи, посещение на изложението и посещение на производствени бази.

Благодарим Ви предаврително за проявения интерес!

С уважение,

T.C. Filibe Ticaret Ataşeliği
Служба на търговския аташе
на Р. Турция в Пловдив
tel/faks: 00359 32/ 275 185
www.musavirlikler.gov.tr
e-mail: filibe@ekonomi.gov.tr

Лице за контакти: Канария Реджебова




Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини