Ренгин от СОУ „Отец Паисий“ с награда от конкурса „Вълшебството на сезоните“

В навечерието на настъпването на астрономическата пролет и във връзка с отбелязването на Международната година на светлината ( 2015г.) Астрономическа обсерватория при ОП „Младежки център” – Хасково организира конкурс под надслов „ Вълшебството на сезоните“.

Единадесетокласничката от СОУ „ Отец Паисий“ Ренгин Хрюстем спечели второ място с представянето на фотографиите си „Пролет“, „Лято“, „Есен“ и „Зима“. Ученичката се състезаваше с млади таланти от 20 области в страната, като в кокнкурса взеха участие над 400 рисунки и 220 фотографии.

Откриването на изложбата с творбите се състоя на 18 март 2015 г. от 14:30 ч. във фоайето на Младежки център в Хасково. При откриването на изложбата бяха наградени и авторите на отличените снимки и русунки на ученици от цялата страна.

СОУ „Отец Паисий“– гр. Кърджали бе представено с участие на ученици от СИП Фоторепортер с ръководител инж. Елена Гълбачева:

II група – 8-10 клас: Доротея Гълбачева от 9 б клас

III група – 11 – 12 клас: Мюжгян Дуран от 11 а клас и Ренгин Хрюстем от 11 в клас.

Вълшебството на сезоните” да се превърне в Национален конкурс от календара на Министерството на образованието и науката, ще предложи главния експерт по физика и астрономия към образователното ведомство Валя Иванова. Днес тя бе гост на церемонията по награждаването на участниците в конкурса за рисунка и снимка.

След края на официалната част желаещите можеха да наблюдават Слънцетос телескоп.

 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини