Мургави баби ще регистрират малолетните родилки със своите лични карти в болницата

Д-р Тодор Черкезов

Мургави баби ще регистрират малолетните родилки и техните бебета в кърджалийската болница. Това се налага от изискването, влизащо от 1 април тази година за електронна регистрация.Всеки пациент постъпващ в болницата ще трябва да предостави най-късно до четири часа личната си карта за регистрация. Малолетните родилки ще бъдат регистрирани от майките си или от бабите на детето. В елекронния регистър ще се отбелязват дата и час на регистрацията. Това е стъпка към създаването на електронни досиета на пациентите. Новият регистър се съгласува с болничната програма  за регистрация на пациентите, където се отбелзват  история на заболяването, предписани лекарства и храна. Такава система в нашата болница съществува от 7 години.

Затова най-голямото лечебно заведение в областта е избрано за пилотно във въвеждането на задължителната електронна регистрация с лична карта или други документи за самоличност издадени от МВР. Общо 7 са лечебните заведения в страната включени в пилотния проект, който се осъществавяше от началото на годината до края на март. Сред тях са елитни клиники като Токуда и „Св.Екатерина”.

През трите месеца,които тествахме системата нямаме пациенти, които да не са представили документи при постъпването си в лечебното заведение, сподели пред журналисти д-р Тодор Черкезов.

Георги Кулов

Д-р Тодор Черкезов
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини