Кметове от Кърджалийско при премиера с доклади за пораженията от снега

Инж.Хасан Азис пред радио Хоризонт
Кметовете на Кърджали, Кирково и Ардино ще информират днес премиера Бойко Борисов какви разходи са направили в снежното бедствие. Срещата е по покана на министър-председателя и е насрочена преди днешното заседание на правителството.
Състоянието на община Кърджали е като след бедствие. След обилните снеговалежи ние все още нямаме реална представа за нанесените щети, каза в предаването "Преди всички" кметът на Кърджали Хасан Азис:
Имаме реална представа за това, което дължим на фирмите за почистване, имаме представа за умрелите животни - 135 овце и 29 броя едър рогат добитък. Около 200 000 лева ще са ни необходими, за да изплатим на фирмите, около 60 000 лева, за да изплатим животните. В момента има три критични за хората района. Това е село Сипей, където повече от 15 къщи са засегнати от свлачище, в квартал "Веселчане"- два блока, и къщи вдруги селища. В село Сипей свлачището е новопоявило се. Само за укрепването на свлачищата и за превантивната дейност на свлачищата се в района са необходими 8 милиона лева. Голямото предизвикателство след снежната покривка са покачването на нивото на реките и язоривирите. Най-големият проблем и моето очакване е по отношение на разширяването на свачищните процеси в Кърджали и на срутищата, които са в района на Пенево, каза кметът на Кърджали.

Източник: КРОСС

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини