Предлагат мобилни екипи от лекари- специалисти за откъснатите населени места в областта

Д-р Тодор Черкезов

Директорът на многопрофилната болница д-р Атанас Дафовски в Кърджали д-р Тодор Черкезов предлага на Областния кризисен щаб екипи от лекари-специалисти,които да прегледат хронично болни в отдалечените и доскоро изолирани от снега населени места.Лекарите могат да бъдат много полезни там където има малко лични лекари.Това съобщи пред журналисти  самият  д-р Тодор Черкезов. Той посочи,че през последните дни сме свидетели на няколко смъртни случая. Наблюдава се и влошено здравословно състояние на много хора, които бяха откъснати от квалифицирана медицинска помощ.

   Общо пет бебета са проплакали в седмицата на снежния ад. Две от родилките   са транспортирани от екипи на пожарната.Всички са в добро здравословно състояние.

Дванадесет души са били на хемодиализа.Те са от Кирково,Ардино и Крумовград.Трима пациенти са возени от Златоград,поради прекъснатият от снега път за Смолян.

  При повредата на магистралния водопровод е задействан план за действие в кризисна ситуация от 48 часа.Осугурена е минерална вода,храна,стерилни материали.Не са спрени спешните операции.Вчера са извършени четири.Това съобщи още д-р Тодор Черкезов

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини