ОИЦ-Кърджали се включва в националната инициатива „Да създадем заедно България 2020 г.”

ОИЦ-Кърджали се включва в Националната инициатива „Да създадем заедно България 2020 г.” Тя ще бъде проведена в периода 16 март – 9 май 2015 година от мрежата от 28 информационни центрове в България, в това число и този в Кърджали, популяризиращи кохезионната политика на Европейския съюз.
Кампанията има за цел да популяризира новите оперативни програми за периода 2014-2020 година и насърчи потенциалните бенефициенти да кандидатстват с проекти.
В рамките на инициативата ОИЦ ще проведе редица мероприятия, първото от които е допитване до гражданите на област Кърджали относно възможността чрез Европейските фондове градовете и селата от областта да се превърнат в по-добро място за живеене и професионална реализация.
Повече за тази инициатива разказа днес на пресконференция ръководителят на ОИЦ в Кърджали Дора Христова.
„От 16 март до 9 май ОИЦ-Кърджали ще проведе информационна кампания в цялата област под надслов „Нека да създаваме заедно”. В първата фаза на инициативата стартираме едно допитване до всички граждани и потенциални бенефициенти, свързано с желанието да се включат в проучването като всеки един от тях даде своето лично мнение в каква сфера вижда развитието на града или населеното място. Попълнените анкетни карти ще ни дадат възможност да направим едно проучване, което по-късно ще бъде обобщено.
Допитването ще се проведе по план-график с посещение във всички общини като нашия екип ще посети общините два пъти. Първия път срещата ще бъде в града, на площада. Втория път на базата на получените предложения ще се направи една карта на съответната община нейните жители какви предложение имат за развитието на региона.
Финалният етап ще бъде на 9 май- Деня на Европа, когато ще съберем онези, които ще представляват новото лице на Европа – най-малките граждани на общината. За тях ще бъдат организирани много мероприятия - рисуване на асфалт, безплатно пътуване с детското влакче и т.н., така че да се получи наистина един хубав детски европейски празник в Деня на Европа. Ще има и награди.”, разказа ръководителят на ОИЦ-Кърджали Дора Христова.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини