Над 60 на сто от кърджалийци винят властите за последиците от бедствието,сочи анкета

Министър Павлова дойде за да въведе ред

Над 60 на сто от кърджалийци,включили се в анкета на сайта Кърджали бг вести вменяват вина на властите за създалата се кризисна ситуация след обилния снеговалеж от 6 и 7 март. 60,71% отговарят утвърдително на въпроса „Виновни ли са властите за създалата се критична обстановка от обилните снеговалежи в Кърджалийско?”. 32,14 на сто смятат,че управниците,независимо дали са от държавната или местна власт носят изцяло вината за последиците от снежния ад.28,57% са на мнение,че властите са само частично отговорни.

На противоположната позиция са 35,71 на сто от включилите се в анкетата.Според 25 % управниците не носят вина,защото човек е безпомощен пред стихията.Едва 10,71% смятат,че властите са взели всички необходими мерки да предпазят населението и да го подпомогнат по време на бедствието.

3,57 на сто не могат да преценят,какъв отговор да дадат.

Анкетата не е представителна, заради това че няма представителна извадка на жителите на областта. Практиката показва,че в подобни анкети, се включват граждани,които са обществено активни и са лидери на информация и обществено мнение. Затова властите трябва да не подценяват изразените мнения.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини