ГЕРБ се цели в две общини в Кърджалийско,чака подкрепа на балотажи за кметове

 ГЕРБ има шансове за кметските места на две общини на предстоящите местни избори и ще се бори да ги спечели. Партията ще се стреми да разшири и присъствието си в местните парламенти. През 2009 г. ГЕРБ печели 11 съветнически места,а през 2011 г.-42. Ние сме единствената алтернатива на ДПС в областта. Това заяви пред журналисти в Кърджали председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Той е в града за отбелязването на осем години от създаването на местната партийна организация.

Партийните структури ще ще бъдат тези, които ще номинират кандидатите за кметове и съветници. Ръководството на партията,както и преди четири години ще се съобрази с тяхното мнение. На предишния вот 95% от номинациите бяха направени отдолу. В момента стартира новата кампания, подчерта Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ каза, че в ръководството на партията са направили обстоен анализ, къде имат шансове да спечелят кметове и общински съветници. Ако нашите кандидати стигнат до балотаж се надяваме на подкрепа от избирателите. Разчитаме повече на тях , отколкото на поддръжка на други политически формации. Затова и нашите кандидати ще бъдат достойни хора. Готови сме да одобрим и предложени граждански кандидатури,стига да се ползват с широка подкрепа, отбелзяза Цветан Цветанов. Той не скри,че партията му тръгва с амбиция към местните избори в Кърджалийско, като се надява на сериозен пробив. Доверието в ГЕРБ се възвръща и това ще проличи,категоричен е Цветанов.

Георги Кулов   

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини