Пътят Кърджали - Хасково е вече отворен,снегорини от Северна България чистят в Кърджалийско

Ситуацията в Кърджали остава критична, бедственото положение още е в сила. Това обяви на брифинг след заседанието на Кризисния щаб в област Кърджали министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Пътят Кърджали – Хасково вече е отворен за движение, не е с магистрален габарит, но МПС могат да се движат в двете посоки, допълни тя. По-рано през деня роторен снегорин се включи в разчистването на пътя, така, че да не се затруднява трафикът по първокласния път.

На заседанието на щаба взехме решение по приоретността за отпушването на пътищата. От седем пренасочени снегорина от Сверена България четири вече работят по  пътищата на кърджалийска област, обясни Павлова. Единият ротор работи по пробива на пътя към Ардино, другият на пътя с. Черноочене – с. Комунига, третият – към община Джебел и четвъртият ротор – на пътя Момчилград – Крумовград. Още три снегорина до довечера ще се включат в отварянето на пътищата в Кърджалийска област, обясни регионалният министър.

Най-критично е положението в общините Ардино и в Крумовград, където не само пътищата са затворени заради снега, но има и паднали електрически стълбове и е прекъснато електорзахранването и водоподаването. За възстановяване на водоподаването в Крумовград е осигурена доставката на 300 киловатов агрегат, посочи още Павлова след заседанието на щаба.

Факт е, че всички институции са координирани и се прави всичко възможно болните да се извеждат със специална високопро ходима техника или където е необходимо с шейни, уточни тя.

На заседанието на Кризисния щаб бе взето решение следващите два дни да бъдат обявени за неучебни в Кърджалийска област.

Това съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини