Момчилградската школа се възкачи на трона на женския тенис

16-годишната Михаела Димова от Спортен клуб по тенис на маса „Родопи“ спечели бронзов медал на Държавното индивидуално първенство по тенис на маса за жени във Варна. Отличието е първо за момчилградския тим в категорията при жените от 20 години насам. Димова се превърна в изненадата на турнира, като успя да елиминира далеч по-опитни и именити тенисистки.

На полуфиналната среща нашето момиче отстъпи срещу Таня Карамфилова, състезавала се дълги години за „Родопи“, а в момента играе за „Комфорт“ Варна.

Друга бивша тенисистка на „Родопи“ Елица Замфирова също записа своето име сред първите четири на турнира.

16-годишните Есин Саид и Мелиса Мехмед достигнаха съответно осминафиналите и 16- финалите на турнира, в който участваха над 60 представители на отбори.

Като много силно и обещаващо определи участието на своите състезателки старши-треньорът на „Родопи“ и национален селекционер на България за девойки Надежда Стоянова.

„Родопи“ е най-младият отбор във Висшата лига, като във временното класиране заема шесто място и няма риск от изпадане. Последният кръг от тазгодишното първенство е на 4-5 април и ще се състои в Момчилград. През следващия сезон нашите ще участват в най-горния ешелон с изцяло обновена база.

Както е известно, спортната зала „Родопи“ ще бъде завършена окончателно до края на юни. Реконструкцията на емблематичното съоръжение е част от проекта „Подобряване на центрове за спорт и свободно време в Община Момчилград“, финансиран по Програмата за развитие на селските райони.

С изграждането на допълнителна мултифункционална спортна площадка по тенис на маса, баскетбол и волейбол на открито и трибуни за 900 души обновената спортна зала ще се превърне в модерен комплекс.

Там ще се провеждат национални и международни състезания.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини