Мнозинството кърджалийци не биха подкрепили Хасан Азис,ако е еднопартиен кандидат за кмет

Мнозинството кърджалийци не биха подкрепили настоящият градоначалник Хасан Азис за четвърти мандат, сочи анкета на Кърджали бг вести. Общо 58,82% от включилите се в допитването зявяват, че не биха дали гласа си за кмета. Основният аргумент е,че няма да го подкрепят, защото е обвързан с една партия. Тази причина са посочили 35,29 % от анкетираните. Според 14,71 на сто е необходимо ново лице. Едва 8,82 процента не приемат кандидатурата на Хасан Азис заради натрупани задължения на общината, което е основния коз на опозицията срещу него.
41,17% от включилите се в анкетата категорично биха подкрепили кмета за четвърти мандат. В процентно съотношение, това е твърдият електорат на ДПС в града. Според 23,53% Хасан Азис няма алтернатива. 8,82 на сто смятат, че той е преобразил Кърджали т.е.отчитат направеното от него като градоначалник. 8,82 на сто са на твърдата позиция, че градоначалникът работи в интерес на всички граждани, без разлика от етнос,религиозна или политическа принадлежност.
Резултатите от анкетата не са представителни, защото не е представителна извадката. Но те очертават тенденции и нагласи. Безпорно в очите на голяма част от кърджалийци Хасан Азис е фаворит за нов мандат. Все още обаче не са афиширани политическите проекти на опозиционните партии. Нито БСП ,нито ГЕРБ дават индикации за техните кандидати. Не е изключен и политически проект подобен на този през 2001 г.когато имаше обединение около една кандидатура срещу хегемонията на ДПС. Приемането на Хасан Азис като кандидат на една партия, ограничва разрастването на електоралната му поддръжка. Това предполага,че ако иска да запази Бастиона си ДПС ще трябва да направи сериозен анализ на настроенията в града и общината.
Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини