Ботевци полагат началото при изграждането на стадион „Дружба“ в Кърджали през 1957 г.

Бригадирите от "Христо Ботев"

Учениците от гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали са първите, които се включват в изграждането на стадион „Дружба“ в Кърджали. Те полагат доброволен труд,ангажирайки се в бригадирското движение. Гимназия „Христо Ботев“ е единствената изпратила свои ученици на строежа веднага след първата копка през юни 1957 година. Това си спомня кърджалийката Турфина Органян. Тя и съучиниците й работят по подравняване на игрището. Момчетата копаят с кирки и извозват пръстта с колички.Момичетата товарят изкопаното. В помощ на учениците се включват и учителите, подчертава Турфина Органян.
Бяхме много щастливи, че ще има нов стадион,спомня си кърджалийката.Според нея когато човек остарее,спомените му стават приятни,защото са от младежките му години.
Ще припомним,че в началото на тази година бе направена първа копка за основен ремонт на стадион „Дружба“ от кмета Хасан Азис.Реконструкцията е първата от построяването на стадиона и ще струва на държавата и общината 1,7 млн.лева.
Турфина Органян споделя още ,че освен на площадката на стадион „Дружба“ са участвали с доброволен труд в залесяването на гората по пътя за Енчец.
Георги Кулов

Почивка
Турфина Органян
Турфина Органян днес
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини