Кърджали първенец по сватби

Средният брой сватби в България през последните 5 години варира около 30 000 на година, което е с 60% по-малко от броя на сватбите преди 20 години.
Най-често мъжете предлагат брак по коледните и новогодишни празници. В последните години се наблюдава тенденция кавалерът да коленичи с пръстен пред своята избраница и на 14 февруари.
Най-много българи се женят през месец май, а следващият най-предпочитан е септември.
Най-много разводи са регистрирани при хора на възраст между 40 и 49 години. На тази възраст са прекратили своя брачен съюз 39.6% от мъжете и 31.4% от жените.
Най-много бракове на глава от населението се сключват в Кърджали, а най-малко- във Видин. За изминалата година във Видинска област са регистрирани само 146 брака.
България е на последно място по индекс на щастие и брой сключени бракове в Европейския съюз – два факта, които сигурно имат връзка помежду си. За сметка на това страната ни е на първо място по брой на извънбрачни деца.
На кастингите на “Женени от пръв поглед“ се явиха около 1000 души, като с малко преимущество бяха мъжете пред жените. Средната възраст на кандидатите е 27 години, а най-голям брой са тези, които са родени в други градове, но живеят и работят в София.
Над 80% от явилите се на кастинг са със стабилна професия, реализирани в своята област. Тези факти означават, че в България има огромно количество млади хора, които или не могат да започнат връзка с подходящ партньор, или не знаят как да я задържат.
Затова научният и социален експеримент “Женени от пръв поглед“ има особено голяма стойност и предлага нестандартен подход към един от най-големите проблеми на обществото ни – задълбочаващата се демографска криза, породена, от една страна, от емиграционните вълни, и от друга, от трудността да се създават трайни връзки и деца.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини