Лекция за перспективите на българо-американските отношения в Месеца на Америка в Кърджали

На 26 февруари от 17,30 ч. в Бизнес инкубатора ще бъде изнесена една интересна лекция на тема „История и перспективи на българо-американските отношения”. Лекторът Костадин Грозев е смятан за един от най-добрите познавачи на американската история у нас. Доцент е в катедра Нова и съвременна история в СУ “Св. Климент Охридски”, бил е преподавател по Балканистика и Източноевропейска политика в Тексаския университет, Остин.Завършил специалност история, втора специалност английски език в Софийския университет "Св. Климент Охридски" (1985 г.) Доктор на историческите науки.
По-важни негови публикации са: „Кризата в политическата система на САЩ в края на 60-те г. /1991/; „Демократическата партия и движението за реформи в политическата система на САЩ” /1969 – 1971/, 1989 г.; Фактори в политическото развитие на САЩ в края на 60-те г. /1991/; Американското общество в търсене на алтернатива (края на 60-те год.); ичността в историческото развитие” _ 1995 г.; .”Лорд Джеймс Брайс - либерал и хуманист от викторианската епоха” 1995 г.
Проявата е част от Месеца на Америка на Америка в Кърджали, организиран от Дружество „Приятели на САЩ”, Посолството на САЩ и Община Кърджали

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини