Sony представи новия смартфон Xperia E4g

Тази година компаниите бързат още повече да покажат поне част от новите си телефони преди голямата суматоха на Mobile World Congress, който ще започне следващата седмица в Барселона. Sony реши да представи новия Xperia E4g малко по-рано, като това е смартфон, насочен към по-ниския ценови клас.

Той се опитва да се открои от конкуренцията с нетрадиционни дизайнерски детайли. Например леко издаденият бутон за включване и изключване. Дисплеят на E4g е 4.7-инчов, IPS, с резолюция 960х540 пиксела.

Под него има 4-ядрен процесор, 1GB оперативна памет и 8GB вградена памет. Операционната система е Android 4.4.4 KitKat с допълнително инсталиран Simple Home интерфейс.

Xperia E4g поставя акцент над снимките. Устройството разполага с 5МР вградена камера на гърба и 2МР на задния панел. Телефонът разполага с функция за автоматично разпознаване на сцената, като самостоятелно подбира някоя от 52-те готови сцени с настройки. Има и режим за HDR снимки.

Вградената батерия на телефона е 2300mAh, като според Sony може да осигури до два дни работа без зареждане. На разположение са и два режима за пестене на енергия, които увеличават времето драстично, макар и за сметка на някои функции.

Sony предвижда да започне продажбите на Xperia E4g през април т.г. Цената на устройството засега остава необявена.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини