Полицията в Кърджали спипа 7 мулета на телефонни измамници, те стават все по-изобретателни

Седем мулета на телефонни измамници е задържала полицията в Кърджали през изминалата 2014 г. Благодарение на нейните удари телефонните измами през м.г. са намалели с 13 броя. До организатори на измамите обаче полицаите не са успели да стигнат. Това съобщи пред журналисти досегашният изпълняващ длъжността директор на Областната дирекция на МВР Боян Кехайов.

 Според зам.-главният секретар на Министерството на вътрешните работи Георги Костов организаторите на измамите са жители на Търновско, Горнооряховско и Русенско.

  Наскоро спипали муле в Кърджали. Опитали се да стигнат чрез него до организаторите, то ги завело до Стара Загора. Блокирали града ,но те успели да се измъкнат. Карали мулетата да оставят пакетите с парите до пътни знаци далеч от населени места с добра видимост, за да избегнат хайките на полицията.

 Според Георги Костов измамниците разчитат на едни и същи думи и един модел на говорене.Те смятат, че все някои по веригата ще се пропука. Измамниците стават все по-изобретателни констатира Георги Костов.

В отчета на ОД на МВР в Кърджали за 2014 г . е отбелязано:броят на измамите бележи спад с 39%. Регистрирани са 20 деяния, с 13 по-малко в сравнение с 2013 г., като преобладават телефонните измами /15 на брой/ по сценария с “пострадал” роднина, нуждаещ се от спешно лечение. Две от измамите са за доставка на колетна пратка. Повечето от пострадалите са пенсионери в напреднала възраст. Почти всички измами са извършени на територията на град Кърджали в ранните или късните часове от денонощието, като извършителите използват създадения стрес у потърпевшите и по-лесно ги манипулират. Вследствие на проведените издирвателни действия са установени три лица, т.нар. «мулета», съпричастни към част от извършените телефонни измами.

Кърджали бг вести

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини