Отглеждането на канабис се превръща в привлекателен бизнес в Кърджалийско, въпреки разкритите ниви

Боян Кехайов

Отглеждането на канабис в Кърджалийска област се превръща в привлекателен бизнес. Наличието на много села и махали затруднява разкриването на плантациите. Въпреки това бяха установени няколко ниви и зелена листна маса. Това заяви на брифинг доскорощният временно изпълняващ длъжността директор на Областната дирекция на МВР в Кърджали Боян Кехайов. Кехайов каза още, че заловените наркотици през миналата 2014 г. са се увеличили спрямо 2013 г. Полицията в Кърджали е нанесла голям удар по наркотрафикантите, залавяйки 29 кг метаамфетамини пред хипермаркет „Билла“ в автомобил от Холандия. Общо са били установени 6 млн.хапчета. В Кирково са спипани 138 таблетки. Много са случаите на заловени с марихуана. Разбита е и нарколаборатория за „пико“

Като цяло случаите на заловени граждани с наркотици са по малко през 2014 г. в сравнение с 2013 г.,заключи Кехайов. Той смята ,че наркопласьорите стават все по хитри и изобретателни и излизат извън обсега на наблюдение на МВР. Работим в тясно сътрудничество с прокуратурата, особено ,когато лицето е от крими контингента, посочи Кехайов.

Досегашният шеф на дирекцията подчерта,че те са насочили усилията си към установянването на сборищата на наркомани за да нанесът удар и върху разпространителите.

Дошло е време работата срещу наркотиците в областта да се раздели в три направления:.веднъж срещу наркотрафика, втори път срещу производството на канабис, където има резерви, и трето към уличното разпространение, категоричен бе зам.-главният секретар на МВР Георги Костов, който участва в брифинга.

Той подчерта, че местните хора ги интересува дрогата да не достига до децата им и очакват сериозни резултати от полицията.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини