Успехът не е в парите, а в контрола върху времето

Ако ключовата дума, с която да измерваме успеха не е пари, тогава коя е? Когато говорим за най-успешните хора по света, сме свикнали да измерваме тяхното богатство откъм материални притежания. Оказва се обаче, че всъщност правилният критерий се крие в ключовата дума – КОНТРОЛ.

Според някои класации най-успели са хората като Бил Гейтс натрупали най-голямо състояние, но това не означава, че огромни суми се трупат на неговата сметка всяка година. От друга страна мениджърите на хедж фондове правят най-големи печалби именно на годишна база, но дали това е най-важно, за да ги наречем успешни?

Най-важна се оказва не способността на определени хора да спечелят пари, да задържат печалбите или да поддържат едно и също темпо на натрупване на богатство всяка година, а свободата да разполагат с времето си.

Как контролираш времето си е най-сигурният признак за успех. Ако човек прави с времето си предимно това, което го прави щастлив – успял е.

Не е лошо в определени моменти от живота си да се замисляме кое в миналото ни е правило най-щастливи и кое най-нещастни. Тогава вероятно ще имаме формулата към какво да се стремим за в бъдеще.

Има три подходящи въпроса, с които да изпитаме себе си:
1. Дали изпитвам удоволствие от работата си?
2. Нареждам ли се сред най-добрите в света в този занаят?
3. Ще ме компенсира ли пазарът достатъчно добре за това, което правя?

И за да обобщим - контролът върху времето, което имате напред, ще определи дали ще успеете в живота си.

Източник: b2bnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини