Мнозинството кърджалийци одобряват правителствената програма за безплатно саниране

Мнозинството кърджалийци , участвали в анкета на Кърджали бт вести, одобряват правителствената програма за безплатно саниране на панелките . 66,67 на сто смятат, че тя е от полза за хората. Съгражданите ни не вземат отношение за това дали програмата ще съживи строителния бизнес. 33,33 на сто от участниците в анкетата смятат, че програмата не е нужна. 26,67 % от тях са на мнение, че ще има далавери при санирането и затова са против. 6,67% пък не я одобряват,защото ще се харчат пари на данъкоплатците.
Ще припомним, че за специална среща с кърджалийци за разясняване на програмата дойде министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. Тя има среща със съгражданите ни в Дома на културата. Чрез медиите своето мнение изрази и народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева. Кметът Хасан Азис от своя страна направи срещи в кърджалийската панелена спалня „Възрожденци“.
В резултат са регистрирани 14 сдружения на собственици,които кандидатстват по програмата чрез общината. За сравнение в Момчилград регистрираните сдружения са 4, а в Хасково 19.
Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини