Община и училища с обща кампания „Дари мартеница – върни детската усмивка“

Девет училища съвместно с Община Момчилград, ОДК, ЦОП и Дневен център „Дъга“ организират благотворителна кампания под мотото „Дари мартеница – върни детската усмивка“ по случай предстоящия празник Баба Марта. Идеята на администрацията е ученици от различни училища в Момчилград да изработят мартеници, след което да бъдат изложени и продадени на благотворителен базар. Събраните средства ще бъдат дарени за подпомагане нуждите и потребностите на деца, настанени в "Центъра за настаняване от семеен тип". Кутии за благотворителност вече са поставени във всички училища.

Същевременно дните от 18 до 22 февруари ще бъдат посветени на мартеницата. Организаторите предвиждат конкурси за най-оригинална и най-автентична мартеница, гривна и колие, обемна кукла и др. Финалът на кампанията ще бъде на 24 февруари на градския площад, където ще бъде открита благотворителната изложба. Изработените мартеници ще бъдат изложени пред граждани и институции срещу символични цени.

Изразяваме огромна благодарност към всички, които непоколебимо се включиха в инициативата и станаха наши съмишленици в реализирането на една благородна кауза, се казва в писмо на община Момчилград до училищата, подкрепили инициативата.     

В тазгодишния културен календар на община Момчилград са включени 44 събития, утвърден на последното заседание на местния парламент. Сред тях са балкански и международни фестивали, изложения, работилници и пленери. Ключов акцент в календара и тази година ще бъде Международната среща на момчилградчани под надслов „Момчилград винаги в сърцето ми“. Тя ще се проведе на 1 август на централния градски площад. Посрещането на изгрева на връх Дамбалъ до село Летовник тази година ще премине под мотото „Вяра, традиция и здраве“. За първи път ще се избере будител на годината в Момчилград. Носителят на званието ще бъде определен от всички момчилградчани.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини