Ватерполистите на „Арда 2008” се класираха във втората шестица на държавното първенство

Мъжкия отбор на ватерполния клуб „Арда 2008” се класира във втората шестица на държавното първенство след проведените през почивните дни квалификации в София. Ватерполистите играха в една група с отборите на „Локомотив” – София, „Левски” – София, „Акваспорт” – Варна, „Дръзки” – Варна и „Черно море” – Варна. Според регламента първите три отбора в крайното класиране участват в първата шестица, а останалите спорят за местата от 7 -мо до 12 –то в държавното първенство по водна топка.
Отборът от Кърджали постигна победа срещу „Акваспорт” – Варна. Нашите момчета се наложиха с 10 на 8 гола в изключително оспорван двубой. В следващите срещи тимът записа четири загуби. Превъзходството на „Локомотив” и „Черно море” над останалите отбори в грапата беше очевидно, коментира треньорът Иван Кръстев. Другите четири отбора бяха равностойни и имаха шансове за влизане в първата шестица. След победата над „Акваспрот” за нас решаващи бяха срещите с „Левски” и „Дръзки”.
„Арда 2008” загуби от „Левски” с 10 на 8 гола. В началото на срещата състезателите от Кърджали поведоха с 4 на 1 ,но постепенно липсата на плувна подготовка си каза думата и отборът загуби мача. Срещата с „Дръзки” вървеше гол за гол, двайсет секунди преди края отборът на „Дръзки” вкара решителния гол и победи с 11 на 10. И двата двубоя бяха изключително оспорвани, за съжаление не ни достигна малко късмет, за да се поздравим с победата, каза Иван Кръстев.
Без плувна подготовка отборът на „Арда 2008” нямаше сериозни шансове да се пребори за класиране в първата шестица. Въпреки това нашите състезатели се раздадоха до край и бяха на косъм от влизане в групата на най-добрите отбори.Надявам се, че строителите на покрития плувен басейн в Кърджали ще спазят сроковете и спортното съоръжение ще започне да функционира още през март. Това ще ни даде възможност да тренираме пълноценно и да спорим за първото място в нашата група”, каза Иван Кръстев.
Следващото участие на клуба е на 20 –ти март на квалификациите за класиране в държавното първенство при момчетата.
За шеста поредна година „Арда 2008” кандидатства за участие в програмата „Научи се да плуваш”. В нея в продължение на пет месеца ще бъдат обучавани 135 деца от Кърджали. Децата са третокласници от училищата СОУ „П.Р.Славейков” и СОУ „Отец Паисий”, с тях ще се занимават трима квалифицирани треньори от клуба.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини