Само 15 минути са делели язовирната стена на яз.“Македонци“от скъсване,общината гледала безучастно

Цвета Караянчева

Само 15 минити деляха язовирната стена на яз.“Македонци“ от скъсване и предизвикване на бедствие.От община Кърджали останаха безучастни.Оправдаха се,че кметът бил на екскурзия.Добре,че бе светкавичната реакция на шефа на „В и К“ инж.Славчо Славков,който изпрати багер за да се преправи път на надигащата се вода.Това заяви в Кърджали народният представител Цвета Караянчева.Тя каза,че в удавеният от дъжд регион е отсъствал не само кметът Хасан Азис ,но и народните представители от ДПС.Всеки вторник депутатите на Движението са на протести за ловното поле на Нановица, а когато дойде време да се помогне на местните жители, нито един не се появи, подчерта Караянчева

Народната представителка отбеляза на брифинг, че ситуацията в областта се нормализира .Има уверения,че екипи на Центъра за спешна медицинска помощ ще могат да реагират и транспортират пациенти от село Софийци, което бе откъснато от света заради заливане на мост. Този мост е увреден,заради некачествени ремонти. Ще искам проверка,защо е укрепван с бетон,без да е поставяна арматура, категорична е Караянчева.

Тя ще се застъпи пред Междуведомствената комисия за подпомагане и възстановяване към Министерски съвет за отпускане на средства за Кърджалийско. Страната е в тежко положение, ще има много молби, но се надявам ,че ще ни отпуснат средства, каза Караянчева пред журналисти в Кърджали.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини