Строителят на новия парк съди общината за 350 бона,печели на първа инстанция

Кметът Хасан Азис и Тодор Бояджиев подписват договора за строеж на парка

Димитровградската фирма Ти Ви Би,която изгради парк „Арпезос Север”-първа част и Бизнеспарк І и ІІ осъди община Кърджали на първа инстанция за 333 2002,49 лева.Окръжният съд В Кърджали уважи иска на Ти Ви Би, който е за неиздължени суми за допълнителни строително-монтажни работи по парковете.Община Кърджали ще трябва да заплати още 19 855,29 лева съдебни разноски на димитровградчани плюс  лихвите.Решението подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.

  Ти Ви Би  спечели трудно  конкурса за избор на изпълнител през декември 2010 г.Тогава се говореше, че това е станало с протекции от най-високо място.  Фирмата даде ценова оферта от 5 950 000 лева или с 230 000 лева по-малко от кърджалийският консорциум „Обединение Арпезос-Кърджали” в който влизаха  фирмите „Арда строй”,”Караман”,”Ел изграждане” и „Симекс”. Ти Ви Би не можа да се вмести в ценовата си офера и я надхвърли с 334 872,10 лева с ДДС.

  На 18 януари 2011 г.собственикът на фирмата Тодор Бояджиев и кметът Хасан Азис подписаха договор. Бояджиев обеща да завърши обекта за Деня на Кърджали и че ще се вмести в ценовата оферта.

   Сега от Ти Ви Би се аргументират в съда, че за  допълнителните строително монтажни работи били изготвени подробни количествени сметки, подписани от представители на общината и на фирмата извършваща строителния надзор. Съставен е протокол за извършени строително-монтажни работи за 279 060,75 лева без ДДС.

  Общината оспорва, като твърди,че описаните строително-монтажни работи не са извършени реално. Затова и към протокола няма анализи за тях.

   Предстои дълга съдебна сага, чийто изход като,че ли е предрешен.

Георги Кулов     

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини