Строителният предприемач Христо Русев ще лежи 7 г. и 8 месеца,присъдата е окончателна

Христо Русев

Строетелният предприемач от Кърджали Христо Русев ще лежи в затвор 7 г. и 8 м. при първоначален строг режим. Това постанови Окръжният съд в Кърджали. Присъдата е окончателна и не подлежи на касационно  обжалване или протестиране. Магистратите потвърдиха Решението на Кърджалийския районен съд от 2012 г.

  Строителният предприемач получава наказанието за това ,че като управител на строителната компания „А”ЕООД е въвел в заблуждение и е присвоил за своя облага и за облага на дружеството пари на 15 кърджалийци. Сумите варират от 20 до 51 000 лева.Срещу тях Русев е обещавал жилища.Престъплението е извършено за период от 3 години-от 2 февруари 2007 до 1 март 2010 г.

Районна прократура-Кърджали протестира решението на Районния съд и поиска по тежка присъда и конфискация на една втора от имуществото му. Тя пледира Русев да бъде съден и за измама на С.Р.Е. и Л.А.Ю. Потърпевшите кърджалици потвърдиха иска на прокуратурата.

  Окръжните магистрати отхвърлиха иска на Районна прократура. Те се аргументираха, че извършеното от Русев е със средна степен на обществена опасност и затова и наказанието е от средна степен. Посочиха се и смекчаващи обстоятелства като чистото съдебно минало на Русев.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини