Ангел Коджаманов бе избран за председател на общинската организация на ПП АБВ в Кърджали

Членовете на общинската организация на политическа партия Алтернатива за българско възраждане (АБВ) в Кърджали избраха с абсолютно мнозинство Ангел Коджаманов за председател на общинската структура на организацията. С единодушие беше избран и Общинският съвет на ПП АБВ – Кърджали. Управляващият местната партийна структура орган се състои от 9 члена, сред които членът на Националния съвет доц. Дора Щерева, членът на Националния контролен съвет адвокат Венелина Милушева, председатели на териториални клубове. Гости на партийния форум бяха народният представител от Смолянски избирателен район, който отговаря и за Кърджали, Петър Кадиев и водачът на листата за Кърджалийския избирателен район, член на Изпълнителния съвет на ПП АБВ и настоящ областен управител на Пазарджик, Трендафил Величков. Статистиката сочи, че „превес” сред азбукарите в Кърджалийско имат образованите дами в активна възраст. С висше образование са 56 на сто от членуващите в общинската структура на АБВ, 53 % са дами , а 85 на сто от всички членове са в най-активната възраст – до 60 г. Едва около 10 процента са били партийно „изкушени” до момента и са членували в други партии. Мнозинството от членовете на АБВ в Кърджали са „нови лица” за политиката.
В словото си при откриването на форума инж. Ангел Коджаманов направи кратък преглед на свършеното до момента само за едната година след „размразяването” на проекта от председателя Георги Първанов (Президент на България 2002 г. – 2012 г) и учредяването на ПП АБВ. Той подчерта, че на азбукарите се е наложило да влязат в трудна „битка” още с прощъпулника на организацията. Двата избора – за европейски и за национален парламент, в които се наложи на АБВ да участва още със старта си, са били сериозно изпитание. След избирането му за председател, инж. Коджаманов очерта и целите на организацията в Кърджали – най-добро представяне на изборите за местни органи на самоуправлението. Изключително важно е да имаме нашите представители в местния парламент, които да се борят за осъществяването на една по-социална политика и решаването на проблемите на нашите съграждани, подчерта председателят на ПП АБВ – Кърджали. „Ще положа всички сили партийната организация да бъде отворена за всяко мнение”, категоричен бе той. Създаването на консултативни съвети към новоизбрания общински съвет на партията ще е една от първите стъпки на новоизбраното ръководство. В тях ще участват не само членове, а и симпатизанти на ПП АБВ. Ще се дискутират и ще се търсят решения на важните за кърджалийци проблеми. Така нашите членове и симпатизанти няма да са слушатели на готови тези и решения, дадени от ръководството, а ще са активни участници в правенето на политика, поясни идеята си Коджаманов.
В изказванията си делегати акцентираха върху нуждата от продължаване на организационното изграждане на партията, както и върху подготовката за предстоящите местни избори през есента на тази година.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини