Юристи изманици трупат милиони на гърба на почернени семейства

Схемата е насочена към близки на жертви от катастрофи. Адвокати ги принуждават да подпишат пълномощно, чрез което ги лишават от обезщетения за хиляди левове

Пловдивски юристи бяха уличени в измама за милиони, която включва обезщетения за жертви на катастрофи. Схемата започва да работи веднага след произшествието. Определени адвокат научават къде има катастрофа и започват да търсят наследниците на жертвата. Изпращат така нареченият куриер, който любезно им предлага да ги свърже с „много добър и известен адвокат”, който ще им осигури пари, показва репортаж на Нова телевизия. 

Най-предпочитани за измамната схема са бедните и неграмотни хора са най-предпочитаните клиенти, които нямат представа, че застрахователните компании изплащат огромни обезщетения при смърт на пътя. Прокуратурата вече е сезирана. Започнала е и проверка, а в Дисциплинарния съд на Висшия адвокатски съвет има заведени дела срещу пловдивски юрист

Един подобен „куриер” е Атанас Коцев, който работи за известния пловдивски адвокат Владимир Елдъров. Преди три години на 19-ти ноември пловдивското село Маноле осъмва с вестта за тежък пътен инцидент. 42-годишният Николай Найденов и 16-годишната му приятелка Димитрина загиват при катастрофа на пътя между Рогош и Маноле. Куриерът свързва Пенка с адвокат Елдъров. А той я води при нотариус, където тя му подписва пълномощно. По същия сценарий бившият й мъж Стоян подписва същите документи, разказва неговият брат. Това се случва още в първите седмици след катастрофата. След това никой повече не ги търси. Две години по-късно Пенка и Стоян разбират, че застрахователите са платили 80 000 лева за смъртта на Димитрина. Те са преведени по сметката на адвокат Красимир Елдъров, а почернените родители не получават нито лев.

 Подобна е и историята на Гина Неделчева. Тя губи сина си Цанко в катастрофа през 2010-та. Две години по-късно чрез същия куриер – Атанас Коцев, майката упълномощава същия адвокат – Владимир Елдъров, да я представлява пред Окръжен съд–Пловдив. След това връзката прекъсва. До 2014 –та, когато разбира, че застрахователна компания е изплатила обезщетение в размер на 67 000 лева. Атанас Коцев разказва, че е заплашван след като разваля договорите с потърпевшите.

Източник: http://www.faktor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини