Ангелкова:Турски туроператори и наши фирми ще разработват съвместни туристически продукти

Големи турски туристически агенции и български туроператори ще разработват съвместни продукти, с които да привличат интереса на китайци и други далечни пазари. За целта представители на турски туроператори ще дойдат в България за среща с български колеги, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова след срещи в Истанбул със заместник-министъра на културата и туризма на Турция Абдул Рахман Аладжъ и кмета на Истанбул Кадир Топбаш. Двамата са гостували на българския щанд на международното туристическо изложение, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

На срещата е бил обсъден засиленият интерес от страна на турските туристи към България след облекчения визов режим с южната ни съседка. "По предварителни данни е налице между 30 и 40% ръст на турските туристи в зимните ни курорти в сравнение на същия период на миналата година“, каза министър Ангелкова. По думите й турските оператори информират, че вече се възползват от възможността да подават и получават в рамките на 1-2 дни туристически визи по електронен път, което все повече налага България на турския пазар.

Ангелкова и кметът на Истанбул Кадир Топбаш се договорили да се организират дни на България в Турция и дни на Турция – в София. като възможност за популяризиране на страната ни и основа за административни и бизнесконтакти.

В провеждащото се в Истанбул изложение участват 24 български туристически фирми и българският туристически щанд отчита голям интерес.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини