Прокурор Василева поиска 18 години решетки за педофила от Калоянци, майката на изнасиленото дете припадна

Осман пред съда в Кърджали

Прокурор Бонка Василева поиска 18 години строг тъмничен затвор за педофила от Калоянци Осман Осман. Осман направи за първи път пълни самопризнания пред Окръжния съд в Кърджали като призна, че е изнасилил малката Джансер Сендова. -Той поиска съдебно споразумевние със прокуратурата.Делото премина по съкратеното производство.Това ще редуцира наказанието на Осман Осман с една трета и той ще лежи 12 години,ако тричленния съдебен състав под председателството на съдия Йорданка Янкова се съобрази с искането на държавното обвинение.Адвокатът на частния обвинител Джансер Сендова -Димитър Димитров пледира за пълен размер на наказанието от 20 години при строг режим в затвор. Служебният защитник на подсъдимия адвокат Мустафа Хасан пък се обяви за минимална присъда от 10 години с редуциране с една трета, заради пълните самопризнания на неговия довереник и заради доказаната от съдебно психиатрична експертиза умствена изостаналост на Осман Хасан.

Майката на момиченцето Мария Сендова на два пъти припада. Бе повикана Спешна помощ. Екипът я свести. Тя отказа да отиде в болница.Притеснен от случващото се подсъдимия забрави рожденната си дата при снемането на самоличността му.

Осман Осман потвърди свидетелските показания. Той каза,че съжалява за стореното и остава съдбата си в ръцете на съда.

В пледоаритията си прокурор Василева представи събраните по времето на следствието показания и експертизи.Тя бе категорична че Осман Осман с ясно съзнание и пълна вменяемост е изнасилил на 2 октомври 2014 г. малката Джансер Сендова.В този ден в17,30 часа Осман срещнал осемгодишната Джансер която била в компанията на Асине Садула. Той я поканил да я заведе при баща й, който работил в къща в края на града. Извел я покрайнините на селото в гората. Извадил нож и я заплашил с него. Допрял го до гърлото й. Душил я. Заканил се,че ако не мълчи ще я убие. Съблякал и долните дрехи и я изнасилил. Изоставил я.В ърнал се окървавен в селото.По това време бащата на детето Искрен Банков вдигнал на крак кмета и полицая Месут Мехмед да търсят момиченцето. Осмвн отрекъл да я виждал. По-късно признал ,че я завел в гората. Посочил и мястото където били заедно.На път към гората виждат окървавеното дете. То споделя, че от ужас се е престорило на мъртво за да не бъде заклано.

Насилникът е арестуван. Въпреки доказателствата отрича да е насилил момиченцето. Твърди,че тя ме се отдала доброволно.

Съдебно психиатричната ,съдебно-психологическата и съдебно- психиатричната експертизи доказват думите на свидетелите. Насилникът продължава да отрича до съдебното заседание днес.

Според прокурорп Василева и защитника на Осман Осман -Мустафа Хасан той е с чисто съдебно минало и добри обществени характеристики.Според адв.Димитров Осман със самоприазнанията си иска да избегне максималното наказание.

Георги Кулов

Осман с адвоката си
Пред съдебната зала
Майката припадна
Бърза помощ за Мария
Бащата иска справедливост
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    От
    от Калоянци
    2 -3
    14:02, 21 яну 2015
    Тоя изверг трябва да умре в затвора. Но и тоя дето се пише баща на детето хич не е стока. Питайте го защо детето не носи неговото име. Тоя продължава да говори и да обикаля защото трябвало да му дадат пари за детето. Пък майката беше си оставила има 8 деца и това дете го беше оставила 5 години в дом майка и дете. Лежала е в затвора и като умрял мъжа й си взела детето за да получава наследствената му пенсия. Тия двамата хич не си гледат детето и само тормозят хората в селото.
  • 2
    Пе
    петкан
    2 -1
    14:47, 21 яну 2015
    пуснете му вол да го мине един път. и после 6те се смири. макар че такива трябва да ги кастрират .
  • 3
    До
    До "от Калоянци"
    5 -1
    20:48, 21 яну 2015
    Който и да е от Калоянци. Нямате право да подценявате семейството на Джансел. Представи си да изнасилят твоето дете "не дай си боже на никой" какво ще направиш. На Осман му е малко 8г такива изроди като него тряват да лежат до живот. И да те редактирам "тия двамата" какво са ти направили да не са ти посегнали детето. Недеи да знаеш много. И аз съм от Калоянци. Искам да ти задам въпрос. Ако ти беше на местото нс ТИЯ родители какво щеше да направиш много ми е интересно ??? Не стига че похаби авторитета на селото и ти още го защитаваш. Много си малоумен/на АНОНИМЧО.

Още новини

Последни новини