Балгьоч съдейства за бизнес проекти в Кърджали,наши изселници овладяха ръководството

Хасан Азис и Юксел Йозкан

 Изселническата организация Балгьоч със седалище в Бурса ще съдейства за развитие на връзките на бизнеса от големия турски индустриален център с Кърджали. Много от  от нейните сто хиляди членове са предприемачи и имат интерес   към България и града край Арда. Бизнесмените в Балгьоч имат готовност да привлекат за инвестиции в Кърджали и свои партньори от други градове в Турция. Това обяви на среща в Бурса с кмета на Кърджали Хасан Азис и съпровождащи го журналисти,председателят на Балгьоч проф.Юксел Йозкан. Той посочи,че дори в ръководството на организацията са включени много предприемачи, чиито корени са от България и не са загубили интерес към Родината. Юксел Йозкан похвали кметът на Кърджали Хасан Азис за усилията му за установяване на връзки между бизнес, общественици и обикновени хора от България и Турция. И нашето дружество е мост между двете страни, подчерта Йозкан. Той бе категоричен, че Балгьоч работи за общия мир и приятелство между двете съседни страни.

 Обикновено в България  се говори за Балгьоч когато наближат избори. Тогава излиза в медиите образа на изселническата организация. Като мине вота мнозина забравят за нея. Но тя работи целогодишно за икономически и културни проекти, отбеляза градоначалника на Кърджали.

   Балгьоч има 9 филиала, един от които е в Истанбул. Тя съдейства на българските власти по време на избори. Само в Бурса на личните карти на 400 000 души пише че са родени в България.В Турция 400 000 души са с двойно гражданство. 150 000 изселници имат право на глас и могат да участват в изборите, които се провеждат в България.

Георги Кулов

Размяна на подаръци
Домакини и гости
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини