Министър Ангелкова:Водното огледало стои като паметник,атракциите са забранени!

Водното огледало на Кърджали стои неизползваемо като паметник. Басейнова дирекция забранява използването му за атракции, заради риск за здравето на хората. Това съобщи в Кърджали по повод официално запитване на Асоциацията по туризъм „Перперикон“ и нейният председател инж.Фахри Идриз министърът на туризма Николина Ангелкова. Според нея още при проектирането на скъпото съоръжение не е предвидено използването му за атракциони, включително и за лодки.

Гражданите питат и ние от бранша искаме да развиваме атракции. За съжаление държавни институции не позволяват, сподели на среща на министър Ангелкова с представители на туристическия бизнес в областта Фахри Идриз. Той припомни, че е имал срещи с предишните областни управители Иванка Таушанова и Бисер Николов за намиране на решение. Предстои ни на 20 януари да се срещнем и с настоящия губернатор Илия Илиев. Решение трябва да се намери смята Фахри Идриз.

Изправени сме пред нелека задача. Обсъждат се плюсовете и минусите.Но риск съществува, подчерта Ангелкова.

Ще се срещнем със заинтересованите страни, включително и Басейнова дирекция. Искаме Водното огледало да стане основна атракция на града и ще търсим решение, подчерта областния управител Илия Илиев.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини