Община Момчилград приема предложения за културния и спортния календар

Община Момчилград приема предложения за събития от културните организации, неправителствения сектор и гражданите, които да бъдат включени в културния календар за 2015 г. Момчилградчани могат да направят своите предложения също за мероприятия, игри и състезания, които да фигурират в спортния календар. Целта е да се отговори в максимална степен на очакванията и интересите на гражданите, както и най-ефективно да бъде сформиран общинския бюджет за 2015 г. Културният календар подпомага за реализирането на общинската културна политика, свързана с ангажиментите на местната власт за организирането на културния живот на територията на общината, подпомагането на инициативите на културните организации, както и дейностите по формиране на културните потребности на общността.

Изготвянето на културния календар е от особено значение за развитието на културния живот в общината чрез вече утвърдените и уникални за Момчилград събития. И през тази година един от водещите акценти ще бъде творческата работа с деца и младежи и подпомагане развитието на младите таланти чрез различни форми и инициативи.

Крайният срок за подаване на информацията е 16 януари/петък/. Всички постъпили предложения ще бъдат обсъдени в Постоянната комисия по Образование, спорт, култура, младежки дейности, вероизповедание и туризъм Общински съвет - Момчилград. Предложенията се подават в отдел "Хуманитарни дейности" или по електронен път на следните адреси: presamg@gmail.com и obshtina@mg.link.bg

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини