Цялата страна в жълто заради сняг, поледици и силен вятър

За цялата страна днес, 29 декември, е обявен жълт код за сняг, поледица и силен вятър. Това сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Във всичките 28 области на страната ще духа силен до бурен вятър от запад-северозапад, с пориви до 20-25 м/сек. Ще започне застудяване. Ще вали сняг и ще има виелици и навявания.

Сутрешните температури ще са максималните за деня, като през деня ще се понижават, привечер в Западна България до минус 7° - минус 8°, а по Черноморието малко под 0°.

Във вторник вятърът ще отслабне - в по-голямата част от страната ще бъде до умерен от северозапад, а в Източна България ще бъде умерен до силен от север-североизток. С него ще продължи да нахлува студен въздух и температурите ще се понижат още и дневните ще остават отрицателни.

Ще се задържи предимно облачно, с по-значителни разкъсвания и временни намаления на облачността над Западна България.

Жълт код означава, че времето е потенциално опасно. „Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете", съветват синоптиците.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини