Община Черноочене за втора поредна година с приз за реализирани проекти

За втора поредна година Община Черноочене получи приз за община с най-много спечелени проекти на глава от населението. Плакетът за 2014 г. беше връчен от екип на предаването „Национален календар“ на телевизия „Европа“ на кмета Айдън Осман. Според инициаторите на наградата тя е признание за добро управление и успехи в развитието на общината.
„Заслугата за повторното признанието е на цялата общинска администрация и не на последно място на жителите ни с подкрепата им на подетите инициативи. Всяко едно признание, което получаваме ни дава стимул и сили да продължи напред, и да устоим на трудностите, каза Айдън Осман.
През 2014 година Община Черноочене спечели и реализира проекти за над 15 милиони лева. По Програмата за развитие на селските райони е открит реконструиран общински спортен комплекс /стадиона/ и са изградени центрове за свободно време в 12 населени места. Напълно обновен е паркът в центъра на Черноочене по Програмата за развитие на селските райони. Реализиран е и проект за рехабилитация на 28-километров път от с. Комунига през с. Женда до с. Безводно. Очаква се новият път да се даде тласък в развитието на туризма. Женда и Безводно през последните години се утвърждават като дестинация сред любителите на природата и мегалитните паметници. По проект беше ремонтирана основно и сградата на читалището в Черноочене. печелени и успешно реализирани са 5 проекта по Оперативна програма „Административен капацитет“. свен това по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“ са реализирани 4 големи инфраструктурни проекта. Изграден е пътя за село Бакалите. Рехабилитирана е отсечката от отклонението за кърджалийското село Костино до разклона за чернооченското село Бели вир на стария път за Кърджали през Свободиново. Обновена е пътната артерия между централното село на общината и Дядовско. Изградена е канализация в село Черноочене. По проект „Красива България“ сградата на бившето училище в Минзухар е обособено като второ защитено жилище в района.
Отличията на ТВ „Европа” се присъждат на кметове на общини от цялата страна за четиринадесети пореден път. Няколко екипа на телевизията през цялата година обикалят общините, запознават се с проектите и следят тяхната реализация. В края на годината общините отличници се награждават, а телевизията заснема специален филм за всички общини намерили място в престижната класация.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини