Караянчева: ДПС подклажда напрежение,иска главата на горски, който не се церемони с велможите

Цвета Караянчева

Народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева обвини ДПС и конкретно народният представител Ердинч Хайрула, че подклажда напрежение в Момчилград за политически дивиденти. Всеки вторник, когато е пазарен ден,активисдти на ДПС се събират на протест пред горското, искайки главата на Шукри Халид ,само за това,че си гледа работата.Халид се е доказал като безкомпромисен борец срещу бракониерите и е трън в очите на велможите от ДПС, твърди Караянчева.Показателен е последния случай когато Халид сигнализира за незаконно разрешение за лов , издадено от близкото до ДПС ловно сдружение „Родопи“.На един човек се разрешава да отстреля 5 елена лопатара, което е абсолютно недупостимо. Според Караянчева Халид вече е уволняван от ДПС актива, когато е бил охранител в болницата. Самия Халид като горски е съставил над 240 акта .

Караянчева,даде за пример и друг сигнал на съвестния служител, насочен срещу селски кметове раздавали дърва без документи за разплащане. Води се разследване. Не е изключено да се прави опит да се привличат избиратели, категорична е Караянчева.

Според нея депутати от партията искат да правят зрелищни протести, въвличайки своите хора от администрацията по време на пазарен ден, за да демонстрират влияние.Спорът между ловните сдружения „Ахрида“ и „Родопи“, придобил гласност и разпалил страстите е само повод за политическите акции на Движението.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини