Кърджалийският театър представи пред момчилградската публика комедийния спектакъл „Бояджията”

Комедийният спектакъл на кърджалийския Театрално-музикален център „Бояджията“ на световноизвестния съвременен турски драматург Тунджер Дюдженоглу беше  в препълнената зала на читалище "Нов живот". Гост-режисьор  e Бурак Караман от Истанбул, гост-сценограф Бехлюдане Тор. Музиката е  на Йълдърай Аптурахман. Момчилградчани гледаха култовата пиеса една седмица след представленията и в Кърджали и Пловдив. Публиката аплодирара актьорите Рахим Ферад, Тезджан Ахмедова, Орхан Тахир, Леман Саледин, Динко Ковачев, Юксел Есен. Спектакълът беше на турски език, със субтитри на български. 

От всичките пиеса на Тунджер Джюдженоглу „Бояджията“ е поставяна най-много в Турция. От 2000 г. се играе в Ростов на Дон, поставяна е в Молдова, Германия и САЩ.

"Чудесната атмосфера в читалище „Нов живот“ бе доказателство, че Момчилград е модерен и съвременен както по своите дадености, така и по дух. Бих искал да благодаря на целия актьорски състав, на ръководството на ДКЦ „Димитър Димов“, както и на сцена "Кадрие Лятифовова", без чийто труд нямаше как да се случи магията между сцената и публиката", заяви кметът на община Момчилград Акиф Акиф. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини