Раиф Мустафа: Промяната на терените на будките за вестници и кафе е законно според юристите ни

Имаме официално писмо от областната администрация с мотиви за спиране на решение № 241 на Общинския съвет от 20 ноември 2014 година, с което се променят терените за поставяне на седем павилиона за кафе, сладкарски изделия и печатни издания на бул. „България”, „Беломорски”, „Христо Ботев”, улица „Захари Зограф”, улица „Първи май” и в района на жп-гарата, каза председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа във връзка със спряно решение на областния управител.

Знаете, че областният управител Илия Илиев е в законното си право да предприеме такава стъпка, когато сметне за необходимо и вземе наше решение за незаконосъобразно. Ние най-вероятно ще гласуваме отново въпросната точка на бъдеща сесия на Общинския съвет в Кърджали. Ще поискаме становището на юристите на общинската администрация. Вече взетото от нас решение за промяна на терените на павилиони за вестници, кафе и захарни изделия според тях е законно, уточни Мустафа. В противен случай ще се отиде на съд, няма как.
С други думи, ние смятаме всичко за законосъобразно, Областната администрация счита, че не е. Спорът в краен случай ще се реши в съда и ние ще уважим неговото решение, това е нормална процедура.
Промяна на терените на павилионите „Лафка” се наложи заради молба от фирмата „Табак Маркет” със седалище в Пловдив, която имаше сключен договор за наем с общината. Заради причини, посочени от тях в молбата, те искат да се преместят будките им на същите улици и булеварди, но на други места. Фирмата е изпълнила всички свои задължения към общината, каза още Раиф Мустафа.

Нов живот

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    На
    наблюдадет
    4 0
    07:29, 10 дек 2014
    Какви юристи бе господин мустафа. Докога този мафиот трифон ще стои на свобода, а не е досега в затвора за далавери, рушвети и т.н.всички мръсотии и коруупционни сделки минаваат през него.той е главния бушон но известен на цял кърджали а само не на прокуратурата
Последни новини